top of page

Vad är en tårtdesigner?

Jag kallar mig hellre för tårtdesigner (cake designer) än konditor. Varför då? Jo, för att dels är jag inte ens konditor, jag har inte gått en sådan utbildning. Men jag jobbar också mycket smalare än en konditor överlag gör.


En del inom min nisch benämner sin yrkesroll som tårtkonstnär (cake artist), vilket också helt klart är ett bra uttryck för flera av dem. För mig, i mitt fall, känns det mer korrekt med tårtdesigner. För mig är en konstnär någon som varje gång, eller majoriteten av gånger, skapar något som är unikt och nyskapande. Så är det inte i mitt fall, där jag ofta designar upp något med inspiration från teman och färger. För mig är konst mer abstrakt än så, även om jag ibland även jobbar på det sättet.


Så vad hjälper jag till med? Jag ser till att ni får något annorlunda. Jag skissar gärna utefter teman, färger och inspirationsbilder, men återskapar inte något som någon annan gjort tidigare. Jag ser också till att ni får en finish på resultatet, som inte går att återge om du inte har år av erfarenhet (eller en hejdundrande talang!). Jag hjälper er också från början till slut och staplar upp vad respektive objekt kostar, så att det blir tydligt för er och som möjliggör att ni kan plocka dem delar ni vill ha. Och framförallt; dem år jag lagt på att ta fram recept som inte bara ska vara magiskt goda utan även kunna hålla i "alla" väder samt för annorlunda skapelser, det är kunskap man inte bara slänger ihop!


Kontakta mig på info@thecravingsolution.se om du vill prata mer om hur jag kan hjälpa dig. Har du ett datum och cirka antal gäster får du gärna ange det direkt!


72 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page