top of page

 BESTÄLLA         BUTIK        KURSER        OM OSS        ENG

Vanliga frågor & svar

 • VAR LEVERERAR NI?
  Vi levererar över hela Sverige om det finns möjlighet det datumet som det efterfrågas. Som oftast håller vi oss dock till Stockholm med 10 mils radie därifrån.
 • VAR KAN JAG HÄMTA MIN BESTÄLLNING?
  Du kan hämta din beställning från vår lokal i Stockholm. Tid ska alltid stämmas av innan.
 • GÅR DET ATT BESTÄLLA ETT HELT DESSERTBORD?
  Självklart! 2018 tog Josefin silver i Scandinavian Cake Show i just dessertbordskategorin, så vi vet vad vi pratar om! Det går bra att beställa antingen bara bakelserna eller hela konceptet med dekorationer. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig med allt från idéer till uppsättning.
 • HUR SKA TÅRTAN/CUPCAKES/MACARONS FÖRVARAS?
  Våra tårtor förvaras kylt men ställs med fördel fram en tid innan servering för att inte vara kylskåpskalla. Vi ger ett optimalt tidsspann efter ert beställningsdatums väderförutsättningar men det brukar handla om 30-60 m. Cupcakes förvaras i rumstemperatur och inplastade om de ska sparas till dagen efter. Våra macarons förvaras kylt i upp till 4 dagar.
 • SKA MAN BESTÄLLA TÅRTA TILL ALLA GÄSTER?
  Ja. Vi beräknar våra bröllopstårtor efter internationella standardmått för bröllopstårtor (90-120 g/bit) och av vår erfarenhet brukar det räcka precis och bli 5-10 bitar över. Skär personal upp tårtan får de med sig ett schema över hur många bitar det är på varje våning.
 • GÖR NI LAKTOS-/GLUTENFRITT OCH VEGANSKT?
  Ja. Alla våra tårtor och bakelser är till att börja med vegetariska (vi använder inte gelatin) och de går därefter även att får fria från laktos, gluten och veganska. Allt allergifritt görs efter allergistädning och glutenfritt dessutom på separat dag för att alla vetepartiklar ska lägga sig under natten (därefter ytterligare en allergistädning).
 • FÖREKOMMER DET NÖTTER I ERT KÖK?
  Vi använder mandel till våra macarons och valnöt till en av tårtsmakerna. Dessa hanteras dock bara efter och innan allergistädning och därför kan vi garantera att inga nötter kan finnas i sådant som är beställt utan nötter.
 • HUR LÅNGT INNAN BÖR JAG BESTÄLLA?
  I dagsläget bokas bröllopssäsongen (maj-sept) med 6-12 månaders framförhållning, vilket också är anledningen till att vi tar en bokningsavgift direkt om man vill hålla en plats. Är det mindre komplicerade tårtor brukar vi kunna ta emot dem med 3 veckors framförhållning under lågsäsong. Det finns inget bra svar på hur långt innan ni ska lägga er beställning utan det säkraste är att ni hör av er så snart ni har ett datum, så fortsätter vi därifrån.
 • KAN JAG AVBESTÄLLA?
  Ni hittar våra villkor längst ner på sidan.
 • HUR BOKAR JAG ETT DATUM?
  Först när ni har betalat en bokningsavgift på 50% av beställningen håller vi ert datum.
 • NÄR SKA FULL BETALNING GÖRAS?
  För bröllopstårtor och större projekt tar vi betalt 14 dagar innan leverans/upphämtning. För mindre tårtor som hämtas upp från vår lokal tar vi betalt på en gång eller mot förskott om ni som kund skickar någon annan för att hämta upp.
 • GÅR DET ATT HYRA TÅRTFAT FRÅN ER?
  Ja, det går jättebra! Vi har ett par olika varianter som kan passa er tårta.

Jobba hos oss!

Sedan september jobbar Felicia hos oss i butiken och med den grundläggande bakningen (en presentation kommer om henne!). I dagsläget anställer vi inte fler men kommer efter årsskiftet att kunna öppna upp för en praktikplats. Är du intresserad, skicka då ett mail med några rader om dig, vad du vill få ut av praktiken samt under vilka veckor du är intresserad av den. 

bottom of page