BESTÄLLA         BUTIK        KURSER        OM OSS        ENG

Vanliga frågor & svar

Beställning

Hur beställer man?


Då vi ofta är ute på ärenden eller har händerna fulla ser vi gärna att ni lägger i beställning per mail. Med det sagt går det jättebra att både ringa och komma in till butiken för att diskutera order. Din order är bekräftad när du godkänt våra villkor och fått en orderbekräftelse per mail.
Tar ni bokningsavgift?


Ja. Beställs det med 30 dagars framförhållning tar vi en bokningsavgift på 50% och närmare än så betalas det i förskott. Exakt vad som gäller med bokningsavgifter och avbokningsvillkor finns att läsa i våra villkor som är länkade på respektive beställningssida.
Hur kan man betala?


Vi tar Swish, kort och skickar fakturor genom iZettle. Det går bra att betala i butiken eller att få en betallänk. Observera att det inte är vårt mobilnummer som eventuell Swish ska skickas till utan till ett separat företagsswish (som alltid börjar med 123). Vi tar inte emot kontanter.
Hur långt innan ska man beställa?


Den här frågan finns inget bra svar på då det är helt beroende på säsong och bokningsmängd. Det vi kan säga är att för att vi ska acceptera order ska den vara slutförd senast 7 dagar innan leverans/upphämtning, detta dock förutsatt att vi har plats för den. Det är alltid bra att vara ute i så god tid som möjligt och att om inte annat boka på preliminärpris så snart ni har ett datum. Under maj-sept har vi som mest att göra.
Var levererar ni?


Vi leverarar över större delen av Sverige förutsatt att vi hinner boka upp tiden för det i god tid. Hittills har vi kört tårtor till allt från Arbrå, till Vetlanda, till Göteborg.
Vad kostar leveransen?


Normaltaxa Innanför tull: 500 kr Strax utanför tull: 850 kr Därefter 750 kr/h (tur och retur) + startavgiften 500 kr Gäller måndag-fredag 9-18 samt lördag 8-14 Tillägg måndag-lördag tider utöver det: 50% påslag Tillägg söndag: 100% påslag

Hantering

Behöver tårtan stå kylt?


I de flesta fall ska tårtan stå kylt, men det beror på vad den är täckt med. Då vi täcker både med marängsmörkräm, sockerpasta och ganache ska tårtan hanteras olika beroende på vilken täckning den har. När ni hämtar upp tårtan eller vi levererar den, följer hanteringsanvisningar med.
Hur ska vi hämta tårtan?


Om ni hämtar er tårta själva ska den köras ståendes på plant underlag, m a o i bakluckan eller vid fötterna. Vi plastar in tårtans box ordentligt så att det inte ska kunna komma in smuts, men det är självklart en fördel om bilen är ren!
Behöver vi montera tårtan själva?


Nej. I dem allra flesta fall monterar vi våra tårtor i butiken innan utkörning, och i enstaka fall på plats. Då det är viktigt för oss att slutfinishen blir bra, tillåter vi enbart i absoluta undantagsfall att någon annan monterar ihop tårtan.

Jobba hos oss!

Sedan september jobbar Felicia hos oss i butiken och med den grundläggande bakningen (en presentation kommer om henne!). I dagsläget anställer vi inte fler men kommer efter årsskiftet att kunna öppna upp för en praktikplats. Är du intresserad, skicka då ett mail med några rader om dig, vad du vill få ut av praktiken samt under vilka veckor du är intresserad av den.